Do Veltrus dorazí pohlednice z Ruska

pohlednice z Ruska…a to v sobotu 12/1/08 od 15:00 v prostorách Havránka. Rusko je pro cestovatelskou přednášku téma tak široké, že ho za jediné odpoledne stačíme patrně jen nakousnout. Přednášejícím bude – nikdo jiný než David Šťáva z brněnské centrály společnosti ABB, který u nás loni na podzim tak zasvěceně mluvil o arabských emirátech. A „nakusování“, tedy spíše „zákusek“ nebude jen obrazný, ale také tentokrát rovněž skutečný.


David Šťáva v Rusku pobyl nejvíce v Moskvě, Jekatěrinburgu a Južnosachalinsku, tedy destinacích od sebe dost vzdálených a co do charakteru odlišných. Až brutální městská architektura, upomínky na SSSR, pohledy na všední život města vystřídá příroda Sachalinu, březové lesíky, dřevěný kostel… Při svém zájmu a techniku neponechá David Šťáva stranou také zajímavosti ruské dopravy, půvabně nafocené moskevské metro nevyjímaje. Jeho úhel pohledu je samozřejmě turistický, díky němu se vyjeví hlavně zvláštnosti, které cestovatele v Rusku zarazí.

Právě proto nás velmi těší, že pozvání na sezení přijali také Lioudmila a Marian Babčákovi, kteří v Rusku dlouho žili a pracovali. Jaké bude „jejich“ Rusko?

Pokud vás to zajímá, přijďte, zakousněte se do ruského občerstvení a poslechněte si to na vlastní uši. Vítáme i všechny ty, kdo mají možnost do povídání o zmíněných místech vlastními vzpomínkami nebo zážitky!

Tento článek byl publikován na webu RC Havránek.