Průvodce provede cyklisty veltruským parkem

cykloprohlídka areálu veltruského zámkuHejtman Středočeského kraje Petr Bendl s doprovodem se osobně zúčastnil premiérové cykloprohlídky areálu zámku Veltrusy. V pelotonu se pohyboval také Josef Zimovčák, osminásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole, který tak vše viděl z nadhledu.

Více než dvě desítky účastníků slavnostního zahájení, které se uskutečnilo v pondělí 23/6/08 odpoledne, pak krásy parku a jeho zajímavých pavilónů viděly z výšky sedla běžných kol. Na přibližně osmi kilometrech trasy se celkem 11krát zastavili. Průvodcem jim byl kastelán veltruského zámku PhDr. Pavel Ecler.


část trasy projel i hejtman Středočeského kraje Petr BendlVůbec poprvé mohli účastníci historicky první cykloprohlídky navštívit rekonstruovaný Laudonův pavilon, který byl postaven jako stavidlo na vodním kanálu (výmalba byla dokončena jen o týden dříve). Další zastavení čekala návštěvníky v lužním lese, na vodním kanálu, před hlavní branou, u Pavilonu přátel venkova a zahrad či u Egyptského kabinetu s mostem se Sfingou. Nechyběla ani prohlídka pavilonu Marie Terezie uprostřed otevřené jízdárny, jedné z největších v Evropě.

Cyklotrasa s průvodcem bude fungovat po celé prázdniny, tedy od 1/7 do 31/8/08 vždy od úterý do neděle v 9:00, 11:00, 13:30 a 15:30 hod.

Fotografie z cykloprohlídky najdete v této galerii.

2 komentáře u „Průvodce provede cyklisty veltruským parkem“

Komentáře nejsou povoleny.