Přijďte se podívat na Podzim na zámku

plakát Podzim na zámku VeltrusyCo mají společného Malá mořská víla s hasiči, středověká mučírna a květiny, vojenská technika a papíroví draci, strašidla v lese a hasiči? Než popustíte uzdu fantazii, prozradíme vám, že to vše a ještě něco navíc si užijete v sobotu 19/9/09 na nádvoří veltruského zámku a v jeho okolí. Akce se koná v rámci Dnů evropského dědictví a pestrý program vám nabídne od samotného rána do večera.

O deváté ranní bude otevřen jarmark s ukázkami tradičních řemesel a pořadatelé se pak zaměřili zvláště na bohatou nabídku zahradnických a květinářských produktů. Pro milovníky techniky tu budou vystavena historická vozidla, motocykly, svou techniku předvedou také dobrovolní hasiči z Kralup, Policie ČR i záchranná služba.


pohled od zámku směrem k Červenému mlýnuKulturní program má následující scénář:
11:00 jarmareční vystoupení Teatro Tyjatjatro (DS Scéna Kralupy nad Vltavou)
13:00 koncert kapely Řemdih
15:00 šermířská bitva Hraniční kámen
15:45 ukázky středověké tortury
17:00 přehlídka ukázek květinových aranžmá
17:30 divadelní představení Don Quijote de la Ancha

V průběhu celého dne budou moci návštěvníci zhlédnout ukázky z mnoha filmů, jež se na zámku, v okolí anebo ve městě natáčely. Namátkou jmenujme pamětnický Prstýnek, Malou mořskou vílu, Krále Ubu, Maigreta či zbrusu nový snímek Kočár do Brixenu.

výstava Kámen a voda v zámecké oranžeriiPro rodiny s dětmi tu bude připravena pohádková cesta lesem a dětský koutek pro hry i odpočinek. Budou moci zakoupit nebo zhotovit létacího draka a na místě ho vyzkoušet. Hlad a žízeň zaženou příchozí na tržišti, v krčmě nebo v dobové pekárně. Kromě obligátních klobás se tu budou podávat například rybí a zeleninové speciality. Nealko nápoje doplní pivo, víno či medovina.

Kdo v tento den přijde, v ceně vstupného (100/50/do výšky meče 0 Kč) získá navíc jeden prohlídkový nebo výstavní okruh zdarma.

pořadatelé, sponzoři:
zámek Veltrusy, SHSŠ Basilard, RC Havránek, Javory Černuc, Rytíři Fortuny, místní sběratelé historických vozidel a motocyklů, Kyllar a další.

5 komentářů u „Přijďte se podívat na Podzim na zámku“

  1. Dobrý den, bude možno k prohlídce obory použít kolo?
    Děkuji za odpověď a přeji pěkný den. O.N.

Komentáře nejsou povoleny.