Program na zámku přilákal početné obecenstvo

jeden z herců DS Scény KralupyPřes tisícovku platících návštěvníků (a odhadem jednou tolik těch, kteří se obešli bez hlavní části programu na nádvoří) uvítali v sobotu 19/9/2009 v areálu veltruského zámku a přilehlém parku na akci (viz pozvánka), kterou tu pořádala správa zámku spolu s desítkou dalších organizací i jednotlivců pod názvem Podzim na zámku.

Program byl sestaven tak, aby upoutal návštěvníky všech generací a rozdílných zájmů. Ještě před vstupem do placené části se předvedla historická vozidla, vojenská, zdravotnická, hasičská a jiná, motocykly a nádherné exempláře starodávných bicyklů nejrůznějších sběratelů z Kralupska.

pozn.: odkaz na stránku s fotografiemi najdete na konci článku

i takový Na stanovišti u tří dubů se děti mohly zastavit rodiny s dětmi, ať už při pouštění draků, sportování na trampolíně nebo kreslení. Nedaleko oranžerie se odehrálo vtipné jarmareční vystoupení Teatro Tyjatjatro, které tu předvedl kralupský DS Scéna. Divadlo vystřídal koncert kapely Řemdih a vtipný středověký příběh uvázející bitvu o hraniční kámen. Všichni diváci i vystupující přežili ve zdraví ukázky středověké tortury.

Pro uklidnění se také předváděla květinová aranžmá stolů a děti si prošly okolo zámku „pohádková“ zastavení se spoustou úkolů. Rudolfův sál se na celý den proměnil v kino, ve kterém běžely ukázky z filmů, natočených ve Veltrusích, především na zámku. Program pak zakončilo podvečerní představení Don Quijote de la Ancha.

Květiny vévodily také v prodejní části, kde byly jinak ke koupi tradiční české výrobky včetně medoviny, perníků, koláčů a dalších dobrot. Krčma U spálený nohy stejně jako jiné stánky nezklamala.

Pořadatelské role se vedle správy zámku ujalo hned několik spolků a organizací z okolí, dílem největším pak SHSŠ Basilard, který letos pro různé obtíže nepořádal tradiční prázdninový Veltruský Corvus. Poshánět ze všech koutů republiky různé atrakce a prostě jim zaplatit by nedalo tolik námahy – organizátoři ale zvolili jinou cestu: zapojit místní nadšence, tvořivé a aktivní lidi a dát jim volnou ruku. Vyplatilo se!

pořadatelé, sponzoři:
zámek Veltrusy, SHSŠ Basilard, RC Havránek, Javory Černuc, Rytíři Fortuny, místní sběratelé historických vozidel, motocyklů a bicyklů, Kyllar a mnozí další.

zde najdete fotografiefotografie z akce Podzim na zámku najdete v této galerii (na stejný odkaz vede i kliknutí na předchozí obrázek galerie umístěný vlevo). Bohužel jsme nestihli zaznamenat vše – máte-li další fotky, přidejte na ně, prosím, odkaz k tomuto článku. Děkujeme

6 komentářů u „Program na zámku přilákal početné obecenstvo“

Komentáře nejsou povoleny.