Miřejovický půlmaratón už přilákal kolem 150 běžců

Miřejovický půlmaratónNecelý týden před startem druhého ročníku Miřejovického půlmaratónu mají organizátoři na startovní listině hlavního závodu kolem 150 běžců. Pořadatelé přitom nastavili maximální hranici na 230 běžců. Trať měří přesně 21,0975 km a jde o první trať s certifikovanou délkou (podle pravidel IAAF/AIMS) ve Středočeském kraji. Závodníkům skýtá příležitost vylepšit si své rekordy, neboť je celá v rovině (maximální převýšení činí deset metrů) a převažuje asfaltový povrch. Zčásti vede po cestách bez přístupu motorových vozidel, zčásti pak po vedlejších silnicích s minimálním provozem.

Hlavní závod odstartuje v 10:00 a o deset minut později na stejném místě proběhne nesoutěžní lidový běh. Vyhlášení vítězů půlmaratónu je naplánováno na 13:15. Program vyvrcholí ve 14:00 Černohorským pivním půlmaratónem. V prostoru startu a cíle si mohou děti za doprovodu rodičů hrát na místním dětském hřišti, kde bude i trampolína Rodinného centra Havránek.

Více než polovinu délky trati poběží závodníci po stejné trase, pouze v části zámeckého parku je trasa směrem na obrátku odlišná od trati směrem zpět. Letos organizátoři, Maraton klubu Miřejovice a spolupořádající Sokol Mělník, ještě vylepšili orientační systém a domluvili více pomocníků, kteří budou běžce navigovat přímo na trati. Start je v Miřejovicích, následně proběhnou běžci Veltruským zámeckým parkem, obcí Všestudy, přes Dušníky nad Vltavou do Dědibab, kde je obrátka a stejnou cestou zpět. Ve Všestudech ovšem neodbočí hned do parku, ale budou pokračovat po silnici do Veltrus a tam se zámeckou bráno a parkem vrátí před zámek, aby se napojili na původní trasu a po té se vrátili do prostoru startu a cíle.

Odkazy na fotografie z prvního ročníku najdete v loňském článku.

Podrobnější informace najdete na webu Maraton klubu Miřejovice a v článku webu Běhy.

2 komentáře u „Miřejovický půlmaratón už přilákal kolem 150 běžců“

Komentáře nejsou povoleny.