Dobře zvažte, koho volit. Rozhodujete o své obci!

Ve dnech 15-16/10/10 proběhnou komunální volby, ve kterých si vybíráme členy zastupitelstev obcí a měst na čtyři roky. Dobře zvažte, koho zvolíte. Jde o budoucnost vaší obce či města. Zastupitelé rozhodují o investicích i běžném hospodaření. Zpravidla kandidují všichni současní zastupitelé a obvykle je doplňují i další kandidáti. A svou práci nedělají zastupitelé zadarmo (o odměňování zastupitelů jsme psali).

Snažte se zjistit maximum informací o motivaci i cílech kandidátů. U současných zastupitelů je situace jednodušší – vidíte, co v uplynulém období dokázali/nedokázali, a podle toho se můžete rozhodnout, zda jim svou důvěru opět dáte, či zda raději zvolíte někoho jiného. U nových je situace složitější. Ne všude připravili kandidáti nějaký volební program. Pokládejte proto kandidátům otázky, abyste věděli, jestli je volit chcete (můžete se třeba inspirovat zde).

Ať už ale chcete volit kteréhokoliv kandidáta, po každém chtějte otevřené a odpovědné rozhodování. Vodítkem může být Protikorupční desatero na webu Bezkorupce. Shrnuje požadavky, které by měl splňovat každý zastupitel.

1 komentář u „Dobře zvažte, koho volit. Rozhodujete o své obci!“

Komentáře nejsou povoleny.