Sluníčko letos běžcům řádně zatopilo

Zatímco před rokem během Miřejovického půlmaratónu vytrvale pršelo, letos sluníčko pálilo. Do závodu se přihlásilo celkem 300 běžců, nicméně nakonec jich na trať vyrazilo zhruba 250 – některé zřejmě horko odradilo.

Teploty ve stínu přesahovaly třicítku. I přes dostatečný počet občerstvovacích (voda, iontový nápoj, ovoce, cukr, sůl) a osvěžovacích (tam byla k dispozici voda) stanic na trase – bylo jich celkem pět – bohužel někteří z účastníků přecenili své síly, případně běželi nad své možnosti, případně prostě neměli svůj den, a potřebovali tak zdravotnickou pomoc. Sanitky i policie a pořadatelé ošetřili zhruba dvě desítky účastníků, někteří byli převezeni do nemocnice. Uvidíme, jaké počasí bude na přelomu července a srpna za rok, kdy se poběží pátý ročník. Jistě na něm nebudou chybět ani tradiční účastníci a jistě i někteří noví.

Výsledky závodu by se měly brzy objevit na serveru pořadatelů – Maratonklubu Miřejovice. Pěkná reportáž je na serveru Běhej.

Zde přinášíme několik desítek fotografií ze závodu (galerie na flickru), další dávejte, prosím, do komentářů. Připravuje se také video ze závodu (jakmile bude hotové, přidáme na něj odkaz).

3 komentáře u „Sluníčko letos běžcům řádně zatopilo“

Komentáře nejsou povoleny.