Znáte kandidáty do parlamentu z Dolního Povltaví?

parlamentní volby 2010Poslední květnový pátek a sobotu, 28-29/5/10 budou v České republice probíhat volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Kdo z regionu Dolního Povltaví kandiduje? Abyste své politicky se angažující sousedy nemuseli vyhledávat na speciálním volebním webu Českého statistického úřadu (ČSÚ), připravili jsme přehled kandidátů z našeho regionu. Volební lístky dostanou voliči do rukou obvykle jen pár dní před volbami – minimálně by to měly být tři dny před volbami.

Podobný článek s přehledem kandidátů jsme připravili v září 2008 před volbami do zastupitelstva Středočeského kraje.

Dále v článku najdete přehled kandidátů do Parlamentu s bydlištěm v regionu Dolní Povltaví.

Pokusme se zjistit, kteří z kandidátů bydlí v regionu Dolního Povltaví – tedy v některé z obcí mezi Mělníkem a Roztokami. Celkem eviduje ČSÚ 26 kandidátek ve všech krajích (některé ale platí pouze pro jediný kraj). Ve Středočeském kraji připravilo vlastní kandidátku 20 volebních uskupení či stran – viz přehled. Stačí kliknout na křížek a objeví se seznam kandidátů, kde je kromě jejich jména, věku, politické příslušnosti a jména kandidátky (obvykle politická strana) také jejich povolání a hlavně bydliště.

Pokusili jsme se najít kandidáty pocházející z našeho regionu (pokud někdo chybí – doplňte prosím do komentářů pod článek). Vzhledem k momentálním výsledkům různých předvolebních průzkumů to vypadá, že z Dolního Povltaví má reálnou šanci dostat se do Parlamentu jen minimum lidí (ti z volitelných stran na předních místech kandidátek). Do vrcholné politiky se z našeho regionu snaží dostat poměrně málo lidí. Navíc jsou často spíše na nevolitelných místech, či na kandidátkách stran, které nemají velkou naději dostat se do parlamentu.

Parlament má celkem 200 poslanců, přičemž Středočeský kraj v něm bude reprezentovat 34 zvolených zástupců. Aktuální složení poslanecké sněmovny najdete na webových stránkách Poslanecké sněmovny a v minulých výsledcích voleb na volebním webu.

Výběr kandidátů do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky z Dolního Povltaví najdete v tomto souboru pdf (velikost 164 kB).

2 komentáře u „Znáte kandidáty do parlamentu z Dolního Povltaví?“

Komentáře nejsou povoleny.