Volíme zastupitele pro Středočeský kraj – koho?

krajské volby 2008V pátek a sobotu 17-18. října 2008 budou v České republice probíhat volby do krajských zastupitelstev a do senátu. Obyvatelé mělnického okresu si letos senátora nevolí – až do roku 2010 jím zůstává Jiří Nedoma (ODS). Krajské zastupitele si ale vybrat můžeme. A koho volit? To zatím ví jen ti, kdo se prokousají přehledem kandidátů na speciálním volebním webu Českého statistického úřadu (ČSÚ). Volební lístky totiž lidé dostanou do rukou zpravidla na poslední chvíli – minimálně však tři dny před volbami.

Dále v článku najdete přehled kandidátů do zastupitelstva Středočeského kraje z Dolního Povltaví.

Pokusme se zjistit, kteří z kandidátů bydlí v regionu Dolního Povltaví – tedy v některé z obcí mezi Mělníkem a Libčicemi nad Vltavou. Celkem eviduje ČSÚ 60 kandidátek ve všech krajích (některé ale platí pouze pro jediný kraj). Ve Středočeském kraji se tak vybírá ze 14 kandidátek – viz přehled zde. Stačí kliknout na křížek a objeví se seznam kandidátů, kde je kromě jejich jména, věku, politické příslušnosti a jména kandidátky (obvykle politická strana) také jejich povolání a hlavně bydliště.

Pokusili jsme se najít Kandidáty z našeho regionu (pokud někdo chybí – doplňte prosím do komentářů pod článek). Čím více takových lidí totiž v zastupitelstvu bude, tím spíš se kraj bude i naším regionem zabývat. Přesto by bydliště nemělo být jediným parametrem pro rozhodování o volbě kandidáta. Nejlepší by bylo znát cíle jednotlivých kandidátů, ale také vidět, co už za sebou mají a zda je možné důvěřovat jim a jejich schopnostem.

Kandidáti proto mohou sami přispět buď pod tento článek, či ještě lépe do diskuzního fóra a představit se. Stejně tak mohou přispět i ti, kdo kandidáty znají a napsat něco o nich.

Výběr kandidátů do zastupitelstva Středočeského kraje z Dolního Povltaví najdete v tomto souboru pdf (velikost 304 kB).

Bohužel při samotných volbách nelze vybrat kandidáty z různých lístků – je třeba si vybrat pouze jednu kandidátku a v rámci té lze dát maximálně čtyři preferenční hlasy (zakroužkováním čísel daných kandidátů). Podrobnější informace najdete na speciálních stránkách k volbám v roce 2008 na webu Ministerstva vnitra ČR.

Zatupitelstvo kraje má celkem 65 členů, aktuální složení středočeského zastupitelstva najdete na webových stránkách kraje a v minulých výsledcích voleb na volebním webu.

5 komentářů u „Volíme zastupitele pro Středočeský kraj – koho?“

Komentáře nejsou povoleny.